Pelicia

PELICIA

SKØNHEDEN I DET UPERFEKTE


- en hjælp og tryghed til ældre demente (kan også bruges til sårbare børn, unge og voksne).

FORMÅL OG TILBLIVELSE


Sansedyret kan anvendes til at berolige den ældre eller give tryghed, hvis vedkommende har behov for det. Man kan også bruge sansedyret til at bygge ”bro” ved f.eks. at kickstarte en samtale eller som et midlertidigt tilknytningsobjekt mellem en selv og borgeren.


Sansedyret er et godt alternativ til besøgshunde. Mange ældre er glade for besøgshunde, men der er også dem, der er bange for hunde eller som er allergisk over for hunde. Derfor har jeg bestræbt mig på at fremstille en alternativ løsning, som tilgodeser begge grupper og som udløser de samme positive følelser hos den ældre uden dog at være levende.


Det er et bevidst valgt, at sansedyret ingen øjne har. Med udgangspunkt i observation og de empiriske erfaring, vil jeg her gerne bryde normen (ved ikke at give dyret øjne) og dermed inviterer brugeren til at undre sig og gøre brug af sin fantasi og forestilling.


Sansedyret er fremstillet af 100% naturuld fra gotlandske får. Det er et restprodukt fra økologisk kød- og pelsproduktion. Dyret består ml. 9-15 forskellige fåreuld, som er syet sammen. I denne sammenhæng opnår vi en variation af taktiloverflader, som er godt til at stimulere de mange receptorer i fingrene idet de bringer ro og balance i nervesystemet.


Forskning har påvist, at ægte pels frembringer lykkefølelser, nysgerighed samt tryghed hos menneske.


I de kolde måneder kan man med fordel varme dens ”mave” op ved at lægge den indre pose, der er fyldt med kirsebærsten, i mikroovnen på højeste niveau i 2 minutter. Varmens varighed er ca. 1-11/2 timer.

Kan også gøre gavn for andre målgrupper


Produktet har efterfølgende vist sig også at kunne havde en positiv effekt på sårbare børn og unge.

Vi har afprøvet produktet i Psykiatrisk Center Glostrup med stor succes. Her er deres feedback:


  • At den var blød og meget ”liv agtig” i forhold til en rigtig hund
  • Den var beroligende og angstdæmpende
  • Den var rar at sidde med og skabte tryghed og ro
  • God at ”nusse og beskæftige sig med”